تاختن ایرانساختها| 89 شرکت دانشبنیان هوش مصنوعی را توسعه دادند
هوش مصنوعی قابلیت تفکر دارد. البته نه شبیه به انسان اما فعالیتی برگرفته از مغز و فعالیت ذهنی بشر که قرار است به آسانتر شدن زندگی کمک کند و روزمره گیها را شکلی نوین و فناورانه دهد.
اما تصور هوش مصنوعی تنها در قالب رباتهای انساننما یک اشتباه رایجی است که تصویر درستی از این فناوری پرکاربرد در زندگی روزمره نمیدهد. این فناوری در حوزههایی چون جستجوی اینترنت یا گشتوگذار در صفحات شبکههای اجتماعی به کار می رود. مثلا در وسایل خودران (مانند خودرو خودران یا پهپادها)، تشخیصهای پزشکی، موسیقی، اثبات قضایای ریاضی، پردازش تصویر و غیره هم کاربرد دارد. هوش مصنوعی تولید ماشینهای هوشمند و توانمند در انجام کارهایی که به هوش انسانی نیاز دارد را دنبال میکند. حوزهای که با توسعه روزافزون فناوریها کاربردهای زیادی در بخشهای مختلف صنعتی دارد و زندگی بشر را هر روز به خود معطوفتر و وابستهتر کرده است.
فناوری هوش مصنوعی در ایران هم روندی رو به رشد یافته است و شرکتهای زیادی به این حوزه ورود کردهاند. اما در این میان 89 شرکت دانشبنیان با حمایت ستاد توسعه فناوریهای اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری محصولات و خدماتشان را توسعه دادهاند.
شرکت شناسایی هوشمند الگوهای بصری شرق قومس، موسسه سنجش از دور بصیر، همایش مهرایان پایتخت، شرکت افرا صنعت خلیج فارس، راه کار سرزمین هوشند، آرمان رایان شریف، راهکار پردازش ژرف وگنج آفرینان تابان آینده از جمله این شرکتها هستند که محصولاتی چون ماژول نرم افزاری تشخیص لبخند، سامانه پردازش تصاویر پهپاد، نرم افزار ارتباط صدا و تصویر و نوشتار از میان بستر اینترنت، سامانه هوشمند کنترل و ردیابی اجسام ثابت و متحرک، سامانه رصد اخبار، نویسهخوان هوشمند زبان فارسی و خبرجو تولید کردهاند.
مجموعههایی مانند فناوری اطلاعات دادگان کاوند فهیم،گنج آفرینان تابان آینده، فرا دید ارتباط فاوا، بنیان ابزار هوشمند پارس، داده کاوی سحاب پرداز، گروه توسعه فرادید نگار آسیا، فرایند مدار پیشرو، محاسبات نرم فناوری اطلاعات و ارتباطات آرکا، سیستم هوشمند بابا طاهر، عامر اندیش هوشمند، ایده نگار هوش نو و دروازه های نوین پارس نیز دیگر مجموعههای فعال این حوزه هستند.
مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری
پایان پیام/23
Send to friends